Община Ботевград предприема действия по възлагане изработването на проект за изменение на подробния устройствен план на територията на ЖК „ЮГ“ (бивш двор на ТКЗС).


Територията е с одобрен през 1990 г. регулационен план, който е неприложен. В обхвата му след одобряването са възстановени бивши частни имоти, които предвид това, че плана не е приложен, са възпрепятствани от това да бъдат рационално използвани. След консултация с експерти в областта, е стигнато до заключение, че решението на проблема е да бъде изработен нов план, изменение на одобрения от 1990 г., който да предвиди нова улична регулация, инфраструктура и урегулирани поземлени имоти за всички собственици на възстановени имоти на територията. Обхватът на територията, която се засяга, е показан на приложения картен материал.


В тази връзка Община Ботевград е подготвила Анкетна карта, насочена към собствениците на имоти в тази територия и събира информация за техните искания относно предназначението, начина и характера на застрояване, броя и размера и т.н. на новите урегулирани имоти, които да бъдат заложени в проекта.


Анкетната карта може да изтеглена от приложените по-долу документи. Попълнената анкетна карта, придружена с копие от документ за собственост и удостоверение за наследници (при необходимост) може да бъде предоставена в центъра за административно обслужване на Община Ботевград. Картата и прилежащите документи могат също така да бъдат изпратени сканирани на имейл адрес: obshtina@botevgrad.org.


След събирането на информацията по анкетните карти и при наличие на предварителен проект за изменение на плана, ще се проведе обществено обсъждане и разговори със собствениците, което ще бъде публично обявено.


Община Ботевград моли всички, които са собственици на имоти в тази територия да покажат заинтересованост, за да се направи адекватна обратна връзка и да се реши един проблем, отлежал с години, а в същото време тази територия е част от естественото развитие на града в южна посока.


Срокът за приемане на анкетните карти е до 26.04.2022 г.


Разяснения по темата направи кметът Гавалюгов. Какво каза той - вижте във видеото към текста!


Анкетна карта и обхват