В зала „Ботевград“ днес се състоя обсъждане на новия проект за изменение на подробния устройствен план на територията на ЖК „ЮГ“ (бивш двор на ТКЗС). Новото разпределение на имотите в квартала е направено от държавната фирма „Национален център за териториално развитие“ ЕАД.


„Това не е окончателния вариант на плана. Целта на днешната среща е преди да продължи работата по следваш етап на плана, Вие, като собственици, да бъдете запознати с предложението за изменение на ПУП-а, както и да имате възможност да зададете въпроси и/или да направите предложения.“ – каза в началото на срещата кметът Иван Гавалюгов.


На обсъждането присъстваха около 40 собственици на имоти, влизащи в новия план, като всеки от тях имаше възможност да отправи питане към представителите на фирмата-изпълнител – арх. Детелина Тотева и инж. Златан Златанов. Заинтересованите лица  разгледаха и новото разпределение върху чертеж. Повечето от повдигнатите въпроси бяха свързани с промяната на границите на имотите и преместването им в други части на парцелите. Също така в хода на обсъждането стана ясно, че според новото парцелиране и разпределение на имотите се налага редуцирането им със 17,5 %.


Обсъждането продължи около 90 минути.


Собствениците на имоти, които имат възражение по новия план, могат да направят това в писмен вид и да го внесат в деловодството на общината до 31-ви май.


Чертеж на ЖК „ЮГ“