Днес в Русе баскетболният отбор на Балкан-2 победи на финала Олимпия Ямбол с 95-71 (21-19, 19-17, 28-14, 27-21) и за първи път спечели Купата на Българската баскетболна лига ББЛ. Представителите на двата най-баскетболни градове в България заслужиха да участват в битката за трофея, а радващото бе, че младият тим на Балкан го заслужи по категоричен начин.


Отново, както и във вчерашния полуфинал срещу Хебър, основната тежест падна върху стартовата петица на Балкан. Но принос за спечелването на купата имат всички момчета, които влязоха в игра.


С най-много точки в тази среща - 24, е Александър Гавалюгов със 7 борби и 4 асистенции, той бе избран и за МВП на турнира. . Трима отбелязаха по 19 точки. Това са Здравко Христов - със 7 асистенции и 5 борби, Илиян Пищиков, който има още 9 овладени топки и 7 завършващи подавания, и Денислав Вутев, който ропусна само една от десетте си стрелби. С по 6 точки са Михаил Гавазов и Веселин Христов, 2 точки вкара Николай Ненчев, в игра влязоха още Лъчезар Лазаров и Даниел Йорданов.


За Олимпия Ямбол, в който основна фигура като играч е вездесъщият Станислав Говедаров, 19 точки отбеляза Йоан Христов, Говедаров и Нинов имат по 13, с 10 са Антон Бачев и Росен Иванов.