Ботевградчанката Н.Н. се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата по обвинението, че в периода март-април 2021 г. е предложила и дала на две лица по 40 лева, за да гласуват за определена партия на парламентаните избори през април м.г.
Н.Н. е със средно образование, работи в магазин. Тя бе обвинена след като две нейни познати свидетелстваха, че им е дала по 40 лева с уговорката да гласуват за определена партия. Обвинението бе по член 167, ал. 2 от Наказателния кодекс:  „Който предложи или даде на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева”.
Н.Н. сключи споразумение с прокуратурата и получи наказание три месеца лишаване от свобода условно с три годишен изпитателен срок. Глоба не се налага.
Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.  С него пада и мярката „подписка”, която е била наложена на Н.Н.