Българският пилот Никола Цолов взе първа победа още в първия уикенд в испанската Формула 4. Той взе третия старт на португалското трасе "Портимао", всяко от тях част от първия кръг за сезона.


Потегляйки от първа позиция пилотът на "Кампос рейсинг" беше изпреварен в самото начало, но успя да се пребори по дистанцията и да завърши на първата позиция.


Цолов стартира от полпозишън и в трите надпревари - една в събота и две в неделя. В съботния ден при самото потегляне Цолов имаше проблем, потъна в колоната, но с най-бърза обиколка завърши 14-и.


 В неделния ден Цолов зае пето и първо място в двата старта.


Цолов, който е само на 15 години и за първа година участва в състезания с болиди, като дотук беше в картинга, впечатли с най-добри времена в двете свободни тренировки в петък. В съботната квалификация той изпревари втория с две десети от секундата, което му осигури полпозишън, както за първата надпревара, така и за тази в неделя.


Никола Цолов е с ботевградски корени, оттук е баща му, в Ботевград живеят баба му и дядо му.


Сезонът в испанската Формула 4 се провежда в седем кръга, като всеки от тях включва по три старта. "Портимао" е едно от двете трасета извън Испания, на които се кара заедно със "Спа". В Испания пилотите ще се състезават на "Херес" (28-29 май), "Рикардо Тормо" край Валенсия (11-12 юни), "Арагон" (3-4 септември), "Навара" (1-2 октомври) и "Каталуня" (12-13 ноември).


Състезанията от Формула 4 се излъчват от канала b1b box,