Българският пилот Никола Цолов, който този сезон спечели титлата в испанската Формула 4, през новия сезон ще се състезава във Формула 3 – шампионатът на ФИА, който се провежда в уикендите и на пистите на кръговете от Формула 1


Цолов ще е пилот на ART Grand Prix – тимът, за който кара настоящият шампион във Формула 3 Виктор Мартенс. Отборът е основан от новия шеф на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор и от сина на Жан Тод – Никола, който е мениджър на Шарл Леклер.


„За мен е удоволствие, че ще мога да направя тази крачка напред и догодина да карам във Формула 3 за ART Grand Prix – заяви Никола. – Тимът е много успешен във всеки един шампионат, в който участва и за този отбор са карали много пилоти от Формула 1. Супер щастлив съм, че започваме заедно нашето пътешествие.”


Цолов, чийто корени са от Ботевград,  е само на 15 години, но е сред най-успешните победители през 2022 година, тъй като спечели титлата в испанската Формула 4, като събра 400 точки, взе 13 победи от 21 старта в седем кръга. Той беше част от галата на ФИА в Болоня, където получи купата си за първото място в испанската Формула 4”, написа Marca.