Баскетболистите на Балкан започнаха отлично полуфиналната серия. В първия мач с Левски тази вечер в Арена Ботевград те победиха след петминутно продължение с 80-74 (11-14, 25-21, 13-21, 18-11, 13-7).


Срещата бе изключително оспорвана, като в по-голяма част от времето домакините бяха догонващи в резултата. След началото на последната четвъртина обаче балканци показаха страхотен дух и концентрация, направиха пълен обрат, след като изоставаха с 10 точки. Можеха да спечелят още в редовното време, когато в последните секунди при равен резултат реферите не отсъдиха очевидно нарушение на Ноулс срещу Крис Джоунс и мачът отиде в продължение.


В допълнителните пет минути балканци продължиха да доминират, въпреки усилията на съперника и факта, че останаха без напусналия за пет нарушения Крис Минков. И победиха абсолютно заслужено за огромно удоволствие на възторжено подкрепящата ги публика.


Страхотен мач за победата изигра Крис Джоунс. Той стана топреализатор с 21 точки, направи и дабъл-дабъл с 11 борби. Освен това има 3 асистенции, два чадъра, една отнета топка и само една грешка и е с най-висок коефициент от всички на игралното поле от 32. С първи трипъл-дабъл е Амад Рори - той реализира 12 точки, направи 11 завършващи подавания и овладя 10 борби под двата коша за 41 минути на полето и е с коефициент 24. Отлично се представи и Уошингтън, който вкара 17 точки. Силно се включи Крис Минков, отбелязал 11 точки. Със 7 е Митко Димитров, 6 има Дерик Маркс, 4 добави Николай Грозев, с 2 е Денислав Вутев.


За Левски най-добър бе Чавдар Костов с 19 точки. Марио Литъл има 17, но със стрелба 1 от 9 за 3 точки и прибързани стрелби в решителните моменти. Добро завръщане след контузия направи Йордан Минчев с 11 точки.


Вторият мач от полуфиналната серия между Балкан и Левски е отново в Ботевград в събота, 14 май от 19.00 ч.


Снимка: balkan-basket