Втори отбор от Югозападната Трета лига може да влезе във Втора лига за следващия сезон, научи Sportal.bg. След анонсираното отказване на Царско село от участие в професионалния футбол ще се освободи едно място във втория ешелон. Тимът от Южна София изпадна от efbet Лига и през следващия сезон трябваше да бъде именно там. През следващия шампионат броят на тимовете във Втора лига ще бъде намален на 18 от досегашния формат с 20 отбора в началото на първенството, а след абдикирането на тима на Стефано Макопи бройката е нечетна - 17.


През изминалия сезон в течение на първенството два тима се отказаха - Нефтохимик и Левски (Лом), така бройката на изпадащите бе намалена от четири на два, като в края на сезона малшансът да напуснат професионалния футбол имаха Септември (Симитли) и Марек (Дупница). И двата тима трябва да попълнят именно Югозападната Трета лига, а Левски, Славия и ЦСКА - София анонсираха намерението си да пуснат дублиращи отбори за следващия сезон. Очакванията са, че и трите ще започнат от третия ешелон - съответно отново Югозападния, което прави бройката в дивизията да набъбне доста.


Към момента в Югозападната Трета лига кръг преди края е ясно, че Беласица (Петрич) е шампион и със сигурност влиза във Втора лига. За втората позиция се борят Витоша (Бистрица), Чавдар (Етрополе) и Кюстендил.  Витоша е втори със 78 точки, Етрополе и Кюстендил са с по 77.