Граждански инициативен комитет „Граждани за Ботевград“, с подкрепата и логистичната помощ на Община Ботевград, за втора поредна година, организира фестивал „Здравей, здраве“, свързан със здравната култура и здравословния начин на живот. 


Фестивалът се провежда в множество български градове повече от тринайсет години. По време на събитието хора, експерти в различни направления на профилактиката, превенцията и поддържането на човешкото здраве, предават своя опит и познания на публиката.


Тази година фестивалът е под наслов „Просветата - врата към благоденствието“.


В Ботевград той ще се проведе на 18 и 19 юни, в два лъча: 


- лекции и събеседвания в зала „Ботевград“;


- базар на здравословни продукти, услуги и уреди, който ще бъде разположен на пл. „Освобождение“, пред Народно читалище „Христо Ботев“ /при неподходящи метеорологични условия във фоайето на читалището/;


В програмата на фестивал „Здравей, здраве” – Ботевград, своите познания и опит ще споделят: проф. Александър Илиев, д-р Енчо Енев, успешни българи като Теодосий Теодосиев, Веселин Орешков, Иван Балтов, ароматерапевта Росица Бакалова и експерта по личностно развитие Нели Петрова, ботевградчаните Стоян Петков и Георги Сираков.