От 17 до 19 юни Ботевград ще бъде домакин на поредното издание на Мотосъбора. Тази година съборът няма да е в Боженишки Урвич, където се провеждаше през последните години, а в Ботевград. Сцените ще бъдат разположени в задния двор на професионалната гимназия по техника и мениджмът „Христо Ботев”.
И тази година се очакват около 2000 участници от цялата страна.
Събитието ще бъде открито в 19 часа на 17 юни /петък/ и ще продължи до 19 юни, неделя.


Организаторите имат намерение  постепенно да преформатират мото-събора в рок-фестивал, в който ще участват известни рок-банди, както и местни групи. Кулминацията на музикалната програма тази година ще бъде концертът на легендарната група „Диана Експрес” в събота вечерта.


Групата е създадена в далечната 1974 година и вече половин век е сред любимите на българската публика. Солисти са били Чочо Владовски, Васил Найденов и др.
Групата възобнови концертната си дейност през 2014 година в състав: Митко Щерев- орган и пиано, Илия Ангелов- вок. солист и китара, Живко Топалов- бас китара, Атанас Копчев- соло китара и Бисер Йосифов- ударни.


От първото издание  на съборите в Ботевград  неизменен участник е група „Конкурент”. Традицията продължава и те са потвърдили участието си.
Концертите са с вход свободен.