В Общинския съвет е внесена докладна за промяна на градоустройствения план – план за улична регулация, засягащ бул. “Трети март“, от участъка, в който Община Ботевград, ще изгражда пешеходна алеята с ширина 3,5 метра, свързваща централната градска част с околовръстното на града и с вилна зона Зелин. Докладната записка е включена в дневния ред на редовното заседание, което ще се проведе днес от 17 часа в зала “Ботевград“.


Идейното предложение бе подложено на обществено обсъждане в началото на тази година. В момент на финалната права е изготвянето на работен проект, който ще бъде реализиран поетапно. Намерението на Общината е първият етап да бъде реализиран през настоящата година, като през септември общинското ръководство възнамерява да внесе предложение в местния парламент за отпускане на средства.  


Пешеходната алея ще се изгражда от източната страна на Стара река. Това е един от приоритетните проекта на Община Ботевград. Идеята е да се използва по най-добрия начин пресичането на града от Стара река и да се направи удобна инфраструктура за пешеходци и велосипедисти по нейното поречие. Това каза кметът Иван Гавалюгов по време на обсъждането на идейното решение.