В среща от днешния втори кръг на Югозападната трета лига футболистите на Балкан загубиха гостуването си на Сливнишки герой с 2-1. Това стана не без помощта на главния рефер.


Балканци пропуснаха да вкарат още в 5-та минута от чисто положение. В 20-та гол на Здравко Атанасов бе отменен, причината - засада. В 42-та минута защитник на домакините игра откровено с ръка в собственото си наказателно поле. Вместо дузпа за Балкан и червен картон съдията си замълча. И в последнта минута на полувремето Сливнишки герой вкара за 1-0.


Пет минути след началото на второто домакините увеличиха на 2-0 чрез далечен удар. Балкан намали на 2-1 от дузпа в 93-та минута, точен бе Павел Петков.


В следващия трети кръг другата събота, 20 август Балкан ще бъде домакин на ЦСКА 1948 III, който днес победи като домакин Пирин Гоце Делчев с 5-2. В Дупница Марек спечели с 2-0 срещу Чавдар Етрополе. Славия II също бе категоричен срещу Банско - успех с 4-0, Ботев Ихтиман победи Септември II София с 2-1. В този кръг почиваше Левски Раковски.


В класирането 9 отбора от общо 11 са с по 3 точки.