Наставникът на Локомотив (Мездра) Георги Тодоров заяви, че неговите момчета са играли по-добре срещу гранда Левски, отколкото Сливен вчера. Както е известно, с гол на Николай Димитров Левски измъкна победата при гостуването в Мездра, като според Тодоров при попадението на "сините" е имало нарушение, което съдията не е отсъдил.

"Появиха се какви ли не писания, че едва ли не сме се договорили с Левски. А това не е вярно. Най-малкото нашият собственик симпатизира на ЦСКА. Но не правете от това спекулации за мача от последния кръг, когато приемаме червените. Вчера сте гледали мача в Сливен и ако сравните нашия мач с Левски и вчерашния, ще видите, че ние ги затруднихме повече. Левски ни вкара гол от фаул, при който имаше нарушение на Бистрон, което реферите не маркираха. Освен това положение, сините имаха още две възможности за попадение, които Георги Христов пропиля. Но не бива да се пишат глупости. Ние не влизаме в уговорки", категоричен бе специалистът.

Според Тодоров нивото на футбола в родната "А" група е паднало в сравнение с преди, но за сметка на това шампионатът е станал по-интересен. "Колкото е парадоксално да е, това е така. От една страна в момента първенството е много по-интересно от преди. Всеки може да бие всеки. От друга обаче нито ЦСКА, нито Левски, нито дори Локомотив (София) и Славия са на нивото си от други години. Нивото падна много. В "А" група в момента впечатление правят някои млади играчи като нашите Макенджиев и Петаков, Иван Стоянов и Миндев от Сливен. Проблемът обаче е, че не се работи почти с ДЮШ. Почти никой не се вълнува и за базите. Западна много и треньорската професия. Практикуването й в България е изключително трудно. Едно време идваха тук холандски треньори и казаха, че те до 15-годишна възраст учат детето на тактика и техника, а след това наблягат на физическата подготовка. При нас е обратното. За това и се стига до операциите на младите играчи, когато още са на 20 години", сподели бившият наставник на Левски в дискусионен клуб "Футбол.бг".

Тодоров допълни, че е останал изненадан от голямата победа, която "железничарите" записаха в последния кръг над столичния Локомотив (4:0). "Изненадата е не победата, а че победихме с 4:0. Преди мача имахме известни проблеми, създаде се напрежение, което е нормално преди отговорен сблъсък. В интересен на истината следя Локомотив (София) от 4-5 години от близо и мога да кажа, че този тим претърпя преобразувание, което доведе до известна криза. Нашата цел е да се утвърдим в елита. Виждате, че играем добре, а след това имаме спад. Това обаче е нормално, защото сме сравнително нов отбор. Ако имаме възможност да задържим сегашното ядро на състава и привлечем още 2-3 играчи, си мисля, че след една година ще имаме вече стабилен тим, който ще може да постига по-трайни успехи", завърши Тодоров.