Днешният ден бележи началото на новата 2022/ 2023 учебна година  


ОУ „Христо Ботев” в с. Лопян отвори врати, за да посрещне своите жадни за знания ученици, да ги възпитава и да им вдъхва увереност в собствените им сили и възможности.


Гости на празника бяха г-жа Росица Иванова – началник отдел  „Образование” в община Етрополе; г-жа Цветелина Цакова  – кмет на с. Лопян; г-н Владимир Александров и г-жа Весела Георгиева – представители на Клуб  на миньора  и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе, родители и жители на с. Лопян.


Този празник, изпълнен с много надежди и очаквания, е прекрасен за всеки, независимо дали е прекрачвал или прекрачва днес училищния праг, защото именно днес отново се събират приятели, за да преодоляват заедно трудностите, да споделят радостите и заедно да се радват на постигнатите резултати. 


Първи в училище днес прекрачиха прага и  най-малките – първокласниците. Те преминаха  под животворния венец от цветя и през отворената книга – прозорец към науката, тръгнаха по пътя на знанието. 


За да  отворят  портата към необятния свят, учениците получиха ключ и обещаха да го пазят, да отключват всеки ден по една непозната врата, за да няма никога повече пред тях неотворени врати.


Всички ученици заедно помогнаха на първокласниците да изрекат своята първа клетва:


Обещавам да уча прилежно,


Да следвам моята учителка!


Да питам за всичко, което искам да знам!


Обещаваме всички първокласници да обичаме нашето училище


И китното село Лопян, в което ще учим и живеем.


Училището в с. Лопян отдавна вече е желано място за децата и предпочитано от техните родители.


Нека новата учебна година да бъде успешна! Да бъде спорна!Да бъде ползотворна! 


Да бъде щастлива! Да бъде благодатна!  


 


Текст и снимки: Мария Фердинандова