3 мандата за ГЕРБ-СДС в Софийска област, 1 мандат получава „Продължаваме промяната“, с 1 депутат ще бъде „Български възход“, 1 народен представител от 26-ти МИР ще има „БСП за България“, 1 мандат взима ДПС и 1 за „Възраждане“ - това е най-вероятното разпределение на мандатите към този момент. Засега, "Демократична България" не взима мандат от Софийска област.


С най-голям брой преференции – 2103 /от всички кандидати за народни представители в 26-ти МИР/ – е деветият в листата - Валентин Милушев от Самоков, който традиционно пренарежда листата.


Водачът на листата на ГЕРБ-СДС – Младен Маринов получава 2089 преференции в областта. На трето място – с равен брой преференции са 4-тият и 5-ият в листата, а именно: Йоана Рашкова от Своге – 930 гласа и Васил Цветков – също с 930 гласа в своя полза.


729 гласа има 7-та в листата - Йорданка Бичева – икономист от Ихтиман. Осмият в листата - Владимир Сотиров получава 719 преференции. Със 701 гласа е третият в листата – председателят на Общински съвет Етрополе - Марин Маринов. Ботевградският представител и зам.-председател на Общински съвет Ботевград - Дамян Маринов е с 615 гласа в областта. 178 гласа в своя полза е събрал другият представител на Ботевград и 10-та в листата – Весела Вутева.


При така разпределените преференции, най-вероятно, новите депутати от ГЕРБ-СДС в 48-ия Парламент ще бъдат: Младен Маринов, Валентин Милушев и Радомир Чолаков - вторият в листата. Заради рекордно високият брой преференции на Валентин Милушев, третият в листата – етрополецът Марин Маринов е изместен. В случай обаче, че Радомир Чолаков предпочете да влезе от Пловдив, откъдето също е кандидат за народен представител, мястото се освобождава за третия в листата - Марин Маринов.