Футболистите на Балкан спечелиха днешния четвъртфинал от областния кръг на турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Те победиха като домакини Чавдар Етрополе с 4-2 (2-2) и ще продължат в следващия кръг от надпреварата.


Непосредствено преди мача малкият син на треньора на Балкан - Велислав, прочете стихотворение за Ботевград. Това бе достоен отговор на нецензурнита скандирания по адрес на нашия град в двата изиграни досега мача между двата отбора  в Етрополе.


Балканци започнаха по-активно и още в 5-та минута Калоян Бонев отправи опасен удар, но вратарят Котев  го отрази. Две минути по-късно диагонален удар на Здравко Атанасов профуча покрай страничния стълб.


Балкан обаче първи допусна гол. Това стана в 18-та минута, отбелязан от пряк свободен удар. Жълто-зелените обаче обърнаха резултата в своя полза. В 35-та минута капитанът Здравко Атанасов препарира защитата на тима от Етрополе и изравни. А 3 минути по-късно - в 38-та, Калоян Бонев изведе домакините напред в резултата - 2-1. Но в  последната минута на  добавеното време отново допуснаха гол след статично положение - защитата не се подреди добре при изпълнение на ъглов удар и играч на Чавдар изравни с глава.


През второто полувреме Балкан определено доминираше. По-добрата игра се изрази в нови два отбелязани гола. В 52-та минута капитанът Здравко Атанасов увенча силната си игра с втори гол във вратата на Етрополе, точно по време на организираната от домакините заря в преобладаващ зелен цвят.


А в 70-та страхотно двойно подаване между Николай Миков и Димитър Руйчев доведе до четвъртото попадение, дело на Руйчев.  Той падна пък по време на звука от пуснатите сирени. 


До края на срещата нищо не се промени и Балкан спечели заслужено.