„ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ ЕООД, с художествен ръководител Радослав Цветанов, проведе фолклорен концерт в Скравена под надслов „Дух жив, корен здрав, огън български“. Лошото време не уплаши танцьорите от клуба и многото жители на селото, които искаха да се насладят на прекрасните народни танци и песни. Концертът започна на открито, на центъра на селото пред костницата на Ботевите четници. След това се пренесе в читалището, като публиката изпълни до краен предел залата и дори имаше много правостоящи. 


Идеята на концерта е да даде възможност на жителите и гостите на селото да се насладят на българския фолклор и да възпитава у децата любов към българската култура и народно творчество. 


Зрителите се насладиха на красиви танцови изпълнения на представителните състави на клуб „Радост“ Ботевград (деца, младежи и възрастни), Танцов състав „Мургаш“ – Врачеш, и специалното участие на народния певец Божидар Златков и Литаковската духова музика. 


Децата от танцов клуб „Радост“ подариха на зрителите български знамена с призив да пазят и популяризират българската култура.


Официален гост на концерта беше г-н Дамян Маринов, заместник-председател на Общински съвет Ботевград, който поздрави танцьорите и публиката. Поздравителни адреси бяха поднесени и от представители на Детската градина и Пенсионерския клуб в Скравена.


Следващият концерт на клуба ще е на 12.11.2022 г. (събота) във Врачеш от 11:00 ч. Той също ще е свободно достъпен и безплатен за всички. Заповядайте!


Концертите са по проект „Дух жив, корен здрав, огън български“ на „ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ ЕООД. „Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма “ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО”.