„ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ ЕООД, с художествен ръководител Радослав Цветанов, проведе фолклорен концерт в с. Врачеш. Това беше третият от поредицата концерти под надслов „Дух жив, корен здрав, огън български“, който центърът организира в община Ботевград. 


Цел на концертите бе да даде възможност на жителите и гостите на Ботевград, Трудовец и Врачеш да се насладят на българския фолклор и да възпитава у децата любов към българската култура и народно творчество. 


Зрителите се насладиха на разнообразни и красиви изпълнения на представителните състави на танцов клуб „Радост“ Ботевград (деца, младежи и възрастни), танцов състав „Мургаш“ с. Врачеш и Литаковската духова музика. 


Поздравителни адреси бяха получени от Дамян Маринов – зам.-председател на Общински съвет Ботевград, и Марин Бончовски – кмет на с. Врачеш. Поздрави към художествения ръководител и танцьорите отправиха Цветанка Маринова - секретар на  Народно читалище „Събуждане 1895'' с. Врачеш, и Зорница Ташева - директор на ДГ „Детелина“ в селото. 


Концертът е част от проект „Дух жив, корен здрав, огън български“ на „ЦЕНТЪР ЗА ИЗКУСТВА РАДОСТ“ ЕООД. „Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма “ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО”.