Баскетболният отбор на Балкан - момчета до 15 години, ще вземе участие в първия турнир от Младежката европейска баскетболна лига. Той е от 10 до 13 декември вн унгарския град Секешфехервар.


 Възпитаниците на треньора Иван Коцев са в група В заедно с още 8 отбора. Това са Байерн Мюнхен, Давид Корнел от Унгария, Острава от Чехия, Приевидза от Словакия, румънският Динамо Букурещ, Виена Юнайтед от Австрия, Айдовшчина от Словения и CFFB Люксембург.


 Отборът заминава за Унгария на 10 декември. Там ще изиграе 4 мача. На 11 декември негов съперник ще бъде Айдовшчина от Словения. В понеделник, 12 декември ще има две срещи. Първата е от 12.00 с Виена Юнайтед, втората е вечерта от 18.00 с Приевидза. На 13 декември е последната среща на Балкан от този първи турнир - от 10.00 ч. с чешкия Острава.


 Всички мачове от турнира ще се излъчват пряко в ютюб канала на eybl.lv:


 https://www.youtube.com/channel/UCjJqu5Q6I7d00JgRUIBxZeg


 Залата, в която ще се играят мачовете, е с 200 седящи места.


 Секешфехервар е на 65 км югозападно от столицата Будапеща. Той е град с богата история. През Средновековието  е бил царска резиденция и най-важният град на Унгария. Тук  са коронясани 37 крале и 39 кралици, 15 са погребани в него. Населението на града е над 100 хиляди души.