Мъжкият футболен отбор на Балкан ще се събере за първа тренировка през новата 2023 година на 16 януари. Това съобщи треньорът на тима Иван Редовски в интервю за Телевизия Ботевград.


"Радвам се, че се виждаме в първите дни на новата година. Пожелавам на всички хора в общината за да живи и здрави, оттам нататък - каквото сабя покаже.


Събираме се за първа тренировка на 16 януари. Вече сме уговорили контролни срещи. Първата е с Витоша Бистрица на 18 януари, вероятно ще бъде на терена с изкуствено покритие на Герена. На 25 играем с Бдин Видин, пак в Ботевград. И на 3 февруари с Локомотив Мездра.


Три са засега сигурните контроли. Имаме още една свободна дата - 10 или 11 февруари - седмица преди началото на пръвенството. Но ще изчакаме, зашото имаме мачове за Купата на Аматьорската футболна лига, а тяхната дата все още не е известна.


Имаме 5 седмици,които са достатъчни да бъдем в един що-годе приличен вид за първенството, което започва на 18 февруари. Първата ни среща е с Пирин Гоце Делчев, в следващия кръг почиваме, а след това имаме мачове със Септември и Левски Раковски, за да завършим първия етап.


Все още има теоретична възможност да изпаднем от първата петица, но това е при най-лошото стечение на обстоятелствата. Тези три кръга са ни необходими да натрупаме самочувствие и да бъдем готови за плейофната фаза. Надявам се да сме на възможно по-предно място преди нея.


Смятам, че досега  направихме един нелош сезон. Имахме приятен игрови облик. Запазваме целия състав. Ще има няколко момчета на проби, но не смятам да правим сериозни промени. Досега играехме добре и резултатно, вярно е, че допуснахме и немалко голове. Но като точков актив сме добре и не е нужно да правим някакви кардинални промени.