На 14 януари шахматен клуб ЦСКА бе домакин на традиционния международен шахматен турнир по ускорен шахмат ,,Купа ЦСКА''. Участие взеха 102-ма шахматисти от България, Македония, Сърбия, Украйна и САЩ.


Успешно участие в надпреварата записа ботевградският шахматен клуб ,,Балканъ'', представен от Галин Иванов, Георги Спасов, Петър Зарков, Иван Златанов, Захарин Вълчинов и Борислав Христов.
В жестоката конкуренция на най-добрите школи от страната, шахматистите от Ботевград продължиха възходящото си представяне, като запазват тенденцията на трайно настаняване сред утвърдените от десетилетия шахматни клубове. Турнирът премина в седем кръга с 15 минути време на човек. Четирима състезатели от Ботевград се влязоха в първата половина на таблицата с крайното класиране. Те показаха силни игри срещу силни съперници. Галин Иванов, Иван Златанов, Захарин Вълчинов и Петър Зарков завършиха с по 3,5 точки. Малко след тях, с 3 точки, завърши Борислав Христов, а доц.Георги Спасов с 2.


Водачът на групата Галин Иванов отчита не само позитивите, но и грешките, и резервите на отбора, смятайки, че възможностите на всички са много по-големи. Отборът получи покана за участие в следващото издание, което ще се проведе на 18 февруари.


На 15 януари, отново в София, се проведе и детско-юношеският международен шахматен турнир за купа “Ан Пасан''. Шахматен клуб ,,Балканъ'' бе представен от Симеон Владимиров. Преди няколко дни той мина 10-годишната граница и участва за пръв път сред 12- годишните. И този път ботевградският шахматист показа добро ниво. Спечели три точки в 7-кръговата надпревара и завоюва 8-мо място, съобщи Галин Иванов.