Футболистите на Балкан завършиха при равен резултат - 3 3, днешната контрола с дубъла на ЦСКА. Тя се игра днес на терена с изкуствено покритие на Герена под непрестанен снеговалеж.


До 18-та минута Балкан вече водеше с 2-0. В 15-та Здравко Атанасов хладнокръвно реализира дузпа, отсъдена за подкосяване на Николай Миков в наказателното поле. Три минути по-късно пресата в предно поле доведе до грешка на играчите на ЦСКА - топката им бе отнета, Емил Колев направи добър рейд и бе точен при удара си за 2-0. В 40-та Калоян Бонев излезе на ударна позиция, но не можа да вкара трети гол. Вместо това при ответната атака ЦСКА се възползва от недобро изчистване назащитата на домакините и намали на 2-1.


За второто полувреме треньорът на Балкан Иван Редовски прекрои защитата в необичаен вид. От това се възползваха момчетата на Стамен Белчев, които направиха пълен обрат до 2-3 с голове в 55-та и 65-та минути. Десет минути преди края на мача балканци вкараха трети гол чрез дошлия на проби нападател Виктор Атанасов за 3-3, което се оказа и краен резултат.


Последната предсезонна проверка на Балкан ще бъде в сряда от 14.00 часа, отново в Ботевград. Негов съперник ще бъде мездренският Локомотив.