Това стана ясно от отговора на кмета Иван Гавалюгов по повод въпрос на граждани. Той бе зададен на срещата на кмета вчера с жители на  Трудовец.
От години  двата тротоара на улица „Свобода” покрай сградите на полицията и пожарната са заети от катастрофирали коли. Те се задържат, докато траят разследванията и делата за пътните произшествия, в които са участвали. Проблемът е от години и е повдиган многократно. От МВР се оправдават, че дворът им е препълнен и няма място. Запълнен е и специалният паркинг на МВР, който се намира в Горна Малина и се използва за съхранение на катастофирали коли.
Шефът на полицията е потърсил съдействие от кмета на общината да се намери подходящ терен, където колите от улица „Свобода” да бъдат изместени. „Проблемът засега идва от това, че този терен трябва да е охраняем, но правим всичко възможно да бъде разрешен скоро” – заяви кметът.  Тротоарът е общински и „Обществен ред” е в правото си да налага санкции, но според кметът би било куриоз да се се глобява полицията за нарушение на Наредба 1.