Отборът на Евроинс Черно море се наложи с минималното 90:89 при гостуването на Левски в столичната зала "Христо Ботев".  Гостите от Варна показаха по-добра игра и заслужено водеха през по-голямата част от двубоя. Това бе втори успех за Черно море от началото на шампионата, докато поражението бе второ за "сините".

Срещата започна в бързо и динамично темпо, но и двата отбора допуснаха много грешки. За първото полувреме характерна бе честата смяна на водачеството, като гостите от Варна на два пъти успяваха да поведат с 5 точки, а сирената даваща край на втората четвърт дойде при резултат 50:47 за Черно море.

През третата част двубоят продължи да се развива по същия начин, като домакините от Левски успяха да поведат за първи път в частта, 01:30 минути преди края с минималното 65:64. В крайна сметка гостите от Варна влязоха в заключителната част, водейки с 68:67.

Възпитаниците на Тити Папазов направиха огромен брой грешки през последната четвърт, но "моряците" така и не се възползваха от предоставените им шансове, като преднината им премина границата от 5 точки едва минута преди сирената при 84:77. Играчите на Черно море показаха стабилна психика до края на мача и стигнаха до крайния успех макар и с минималното 90:89.