Днес /24 март/ от 16:30 часа в Зала за съвременно изкуство, изградена по проект „Хетеротопии“ /до ТИЦ – Ботевград/ ще се проведе общинският кръг на конкурса за художествено изпълнение на Ботево стихотворение. Събитието се организира по инициатива на Община Ботевград в чест на 175-та годишнина от рождението на Христо Ботев – патрон на нашия град. 


Традиционно, като част от Мартенски дни на изкуствата, се провежда Националният литературен конкурс „Стамен Панчев“. Официалната церемония по награждаване на победителите в деветото издание на конкурса ще се състои на 25 март от 13:00 часа в Залата за съвременно изкуство /до ТИЦ – Ботевград/. Председател на журито и гост на Ботевград тази година ще бъде известният поет Добромир Банев. Конкурсът е под патронажа на Райна Панчева – внучка на поета, и нейният син Стамен Банковски.


На 28 март от 17:45 ч. в Исторически музей – Ботевград ще бъде представена изложбата „РИСУНКА[TA]” в памет художника Георги Младенов, който дълги години живя и твори в нашия град. Куратор на изложбата е д-р Ина Василева.