От 18 април автобусите за София ще тръгват от начална спирка Автогара Ботевград до Автогара “Подуяне“ без междинна спирка. Съобщението е публикувано днес на официалната интернет страница на Община Ботевград.


През миналата седмица зам.-кметът Борис Борисов е провел среща с местните превозвачи, които извършват автобусни превози по този маршрут, заради постъпили оплаквания от граждани. Сигнали бяха подадени и до botevgrad.com. Хора, ежедневно пътуващи до София, споделиха, че в 7:15 часа потегля малък автобус, който не може да побере чакащите на спирките в града. Голяма част от пътниците са правостоящи и се блъскат едни в други. Това създава неудобство на всички пътуващи.  


Дали от страна на общината са предприети мерки за решаване на проблемa с автобусните превози в този час по маршрута Ботевград – София, това питане отправихме към кмета Гавалюгов на редовния брифинг в петък. Той потвърди, че действително такива сигнали са постъпили и че зам.-кметът Борис Борисов вече е провел среща с местните превозвачи, които извършват обществен превоз. 


“Въпросът е дискутиран и вярвам, че този проблем в най-скоро време ще бъде отстранен. Една от причините, които те изтъкнаха, е, че освен от Автогарата взимат хора и от различните спирки в Ботевград, но не могли добре да планират, тъй като не знаели колко хора ще се качат. Така че най-вероятно ще остане гражданите, които искат да пътуват до София, да се качват само от Автогарата, без междинни спирки. За да могат превозвачите да планират какъв автобус да отпуснат за София“, съобщи градоначалникът.


Иван Гавалюгов призова гражданите да сигнализират в Общината за подобни нередности или каквито и да било други проблеми с обществения превоз. “Ще направим необходимото в рамките на нашите възможности да съдействаме за разрешаване на проблемите“, заяви още той.