Проектът предвижда изграждане на тротоари и преасфалтиране на пътното платно. Улица „Трети март” – главната улица на Врачеш, всъщност е част от републиканския път Врачеш – Врачешки манастир.
 Проектът за рехабилитация на общински пътища на територията на община Ботевград е от 2016 годината. Той бе одобрен за финансиране от Държавен фонд „Земеделие”, но заради различни процедурни затруднения, изпълнението започва едва сега. В проекта са включени общо четири и общински пътя. Първият, по който работата вече започна, е главната улица на Врачеш. В първия етап на проекта ще бъде ремонтирана само часта от началото на Врачеш до края на селото – махала „Радовец”. Дължината на отсечката е около 3 километра.  
Къс средства на общината  и ВиК паралелно  с рехабилитацията се подменя и водопровода, в тези участъци, където има несменени тръби.
По изискване на  Европейската комисия при извършването на ремонт на общински пътища задължително се  полагат и  две тръби за телекомуникации.
Обществената поръчка за главната улица във Врачеш се изпълнява от софийската фирма „Терол”. Крайният срок за извършване на ремонта е до месец октомври тази година. Стойността  е около 1.3 милиона лева.