Днес в Дряново в полуфинала за Купата на Аматьорската футболна лига футболистите на Балкан отстъпиха пред Локомотив Горна Оряховица с 0-1. Те бяха подкрепяни мощно от повече от сто свои привърженици. Единственият гол победителите отбелязаха от дузпа чрез Георги Колев в 72-та минута.


Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Войнов в наказателното поле. Вратарят Слави Матин спаси удара на Колев, но той довкара отбитата топка в мрежата.  Три минути по-късно тимът от Горна Оряховица улучи напречната греда. Отличен шанс са изравняване се откри в 80-та минута, когато Данчо Дамянов не можа да засече точно центриране на Павел Петков.


В началото на второто полувреме - в 54-та минута, удар на Павел Петков от пряк свободен удар бе спасен с мъка от вратаря на символичните гости, въпреки че Горна Оряхоница е едва на трийсет километра от Дряново, а Ботевград е на 170.


Неприятно усещане за различен критерий остави съдийската тройка от Велико Търново. А четвъртият съдия на два пъти стана за резил, след като не можа да направи смяна както трябва.


Така на финала за трофея ще играят Локомотив Горна Оряховица и Саяна Хасково. Мачът е на 31 май.