От началото на месеца започна ремонтът на настилки и озеленяване в междублоковите пространства на УПИ III и УПИ VIII, кв. 77 по плана на Ботевград. Става дума за района между бул. „България“ - ул. „17-ти ноември“ – ул. „Гурко“ - ул. „Г. С. Раковски“.


След проведената от Община Ботевград обществена поръчка, единствен кандидат да извърши дейностите бе „Г. Гетов“ ЕООД. Ценовото предложение на ботевградската фирма бе 213 886,61 лв. без ДДС.


Проектът предвижда подмяна на настилката по западния тротоар на ул. „17-ти ноември“, отсечката от бул. „България“ до ул. „Генерал Гурко“, подмяна на настилката по северния тротоар на ул. „Генерал Гурко“ - градинката до кръстовището, както и дейности по рехабилитация на зелените площи, алеите и ремонтиране на компрометираните асфалтови участъци в междублоковите пространства на УПИ III и УПИ VIII в кв. 77 по плана на Ботевград, при спазване на съществуващата вертикална планировка. Предвижда се и нова организация на паркирането в имотите. Не се предвижда премахване на трайна дървесна растителност.


Срокът за изпълнение на дейностите е 120 календарни дни.