Тази вечер много от привържениците на Балкан посрещнаха тържествено отбора на Балкан, който снощи стана шампион на България за втора поредна година. На площада пред читалището се събраха стотици, повечето от тях в зелени екипи, и приветстваха мощно играчите, треньорите и целия щаб на шампионския тим.


Този площад за втора поредна година събира заедно символа на града - часовниковата кула, и баскетболният отбор, който е съвсем близо до това да се превърне във втори символ на Ботевград. 


Шампионите се качиха на терасата на читалището под мощните възгласи на множеството под тях , и бяха поздравени с традиционните скандирания, които се чуват и по време на мачовете на отбора - независимо дали в Арена Ботевград или в зала извън Ботевград.


Бе дадена думата на всечи един от героите - играчи, треньори и хората от щаба на отбора. Литаковската духова музика поздрави всички присъстващи със своите изпълнения, немалко се хванаха и на българско хоро. Най-впечатлени от това бяха чужденците в отбора - може би не толкова Никос Дипларос, колкото  Мануел Суарес, американеца Пол Джаксън и южносуданецът с австралийски паспорт Денг Адел. Чилиецът с испански паспорт Мени Суарес бе посрещнат с мощни скандирания "Ем-Ви-Пи".


Апотеоз на тържественото посрещане бе мощната и пищна заря, осветила площада и всички присъстващи.