Възпитаничките на ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“ Елица Якимова от XI г клас и Диана Иванова от XI б клас участваха на международното състезание Technovation girls. Тяхната идея за мобилно приложение Bizzylink се класира на полуфинали на състезанието. Новината е публикувана на интернет страницата на природо-математическата гимназия.


Мобилното приложение Bizzylink цели да подпомогне малките бизнеси като им доведе повече крайни потребители. В основата си то залага на някои от най-важните принципи на ООН – индустрия, иновация и инфраструктура, сигурна работа и икономически растеж.


Елица и Диана работят съвместно с още 2 момичета – Виктория Петрова и Ева Костадинова. Отборът им “The Bizzy Hive Five” е единственият класиран на полуфинал от България. Финалистите ще бъдат съобщени на 30 юни, като класираните участници ще получат стипендии.


Международната програма Technovation girls е програма за момичета от 8 до 18 години, чиято главна цел е да мотивира младите момичета да станат по-предприемчиви и да се научат да са лидери. Тази година в нея участваха над 2100 проекта от над 60 страни от цял свят. Това се казва още в публикацията на училището.


Сн.: “Акад. проф. д-р Асен Златаров“