Общото събрание на Националната баскетболна лига се събра в София след края на сезон 2022/2023.

Представителите на 11-те клуба, членове на лигата, приеха единодушно финансовия отчет на лигата за сезона, представен от Спортния мениджър Сандра Велчева-Хънт.

ОС прие оставката на председателят на НБЛ инж. Петър Георгиев и реши, че ръководните функции ще се поемат от Общото събрание. Събранието ще провежда регулярни събрания, на които ще взима колективни решения по всички възникнали въпроси.

Петър Георгиев изложи виждането си за работата на СК към БФБ до момента и изрази позиция за конкретни мерки, които следва да бъдат взети за по-успешната работа между НБЛ и СК. Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков увери представителите на отборите, че се подготвя програма за работа на СК, както и обновени нормативни документи, които ще бъдат представени за одобрение на НБЛ, преди началото на сезон 2023/2024 г.

Общото събрание на НБЛ постави срок за подаване на заявка за участие за сезон 2023/2024 – 15 август. До тази дата всички клубове трябва да са погасили задълженията си от предходния сезон.

До 4 септември ще бъде изтеглен и жребият за новия сезон. Сезон 2023/2024 ще започне на 7 октомври, като традиционният мач между шампиона и носителят на efbet Купа на България за Суперкупата на България ще се играе на 1 октомври.