Днес по обяд имаше заседание на НБЛ, след което бе теглен и жребият за лигите при мъжете и при жените. След това председателят на НБЛ и шеф на Рилски спортист - инж. Петър Георгиев говори пред медиите, за да обясни какво е обсъждано и какво се очасва от новия сезон. 


"Аз искам да не се повтарят старите неща. Мисля, че миналото първенство беше интересно, като изключим някои щуротии, които се получиха накрая. Основната ни цел е това нещо повече да няма място в баскетболните зали. Системата остава същата, а и отборите. Имаме един допълнителен, който се появи в последните дни. Не взехме като решение за този клуб, а оставихме двата клуба да се разберат с кмета на Бургас и с негова помощ мисля, че ще се вземе правилно решение. По принцип нямаме нищо против да има десети отбор и според мен колкото повече отбори има е толкова по-добре. Стига обаче качеството на баскетбола да е по-високо, в което обаче аз се съмнявам, тъй като в България едва ли могат да се съберат 100 качествени български баскетболисти. Това си е мое мнение, дано някога стигнем да са 1100.


Дадохме им срок до следващия понеделник. Искаме да имаме решение на кмета и на другия клуб. Нека трите страни да седнат и да се разберат. Това е проблем на града Бургас, който си има ръководител и мисля, че ще се намери правилното решение. Ние сме готови да променим нещо ако се налага. 


Искаме нещо да се промени. Затова и променихме неща в дисциплинарния правилник и решихме да се оценяват съдиите и след всеки кръг да има класиране. Аз не знам колко години давам пари за баскетбол, но досега не съм получил нито веднъж какъв е резултата на съдиите. Досега не съм видял такава класация и тяхна оценка."