ЦСКА победи с категоричното 4:0 Марек при домакинството си от 26-я кръг на А група на стадион „Българска Армия”.

Домакините започнаха с атаките към противниковата врата още в първите минути на мача, но пропуски направиха Петре, Неи, Гъргоров и Маркиньос.

В 8-та минута след центриране на Тодор Янчев отляво Петре игра с глава, но прати топката над вратата.

Две минути по-късно Тодор Янчев отправи шут от границата на наказателното поле на Марек, но топката излезе в аут.

В 14-та минута Петре изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и прати топката в мрежата на Белчев за 1:0

Дванайсет минути по-късно Гъргоров отправи хубав удар с левия крак от 13 метра, но топката срещна напречната греда.

В 29-та минута Неи получи пас от дълбочина, след което преодоля Белчев и бразилецът се разписа за 2:0 в мрежата на Марек.

Седем минути по-късно Неи получи хубаво извеждащо подаване, след което прехвърли излезлия Белчев и центрира топката в наказателното поле на Марек, където Гъргоров стреля с глава, но Светослав Георгиев изби топката от гол линията.

В 43-та минута Младенов изпусна единственото хубаво положение пред вратата на Ивайло Петров, след като пусна топката покрай стража на ЦСКА, но тя излезе в аут.

В 51-та минута Маркиньос изведе Неи зад защитата на Марек, след което нападателят на ЦСКА със силен топовен удар прати кълбото под напречната греда и направи резултата 3:0.

Три минути след това гостите можеха да отбележат почетно попадение, след като Младенов стреля опасно, но топката срещна напречната греда на вратата на Петров

В 58-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Марек Гарсес стреля с глава, но уцели напречната греда на вратата на гостите.

В 72-та минута Юруков изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и прати топката в мрежата на Белчев за 4:0.

До края на мача не се случи нищо интересно и по този начин ЦСКА се доближи само на две точки от 31-та си титла, а отборът на Марек утежни още повече своето положение и намали до минимум шансовете си за спасение.