Българският национален отбор за юноши до 18-годишна възраст влезе в тренировъчен режим. В края на миналата седмица българите стартираха подготовка за европейското първенство в Матозиньош, Португалия.


 Селекцията на Николов се подготвя в Ботевград, където на линия са 14 баскетболисти. Това са Стефан Михайлов (Балкан Ботевград), Момчил Кадиев (Левски), Максим Бочев (Левски), Джереми Колев (Кикзибам), Иво Корестилов (Балкан Ботевград), Стоян Ганев (Дунав), Кристиян Челенков (ЦСКА), Георги Цеков (ЦСКА), Станислав Хинков (Лудвисбург), Теодор Трифонов (Дунав), Иван Димитров (БУБА Баскетбол), Димитър Стамов (Академик) и Кристиян Василев (Балкан Ботевград).


 С тима тренира и Ерсан Биджил от академията на ЦСКА Москва в Турция. Той притежава български паспорт. В началото на следващата седмица ще се присъединят Александър Гавалюгов от Балкан и Деян Колев от Стела Адзура. Както знаем, първият е на лагер NBA Global Academy в Канбера.


 Първите проверки за младите „лъвове“ ще бъдат на 28 и 30 юни, когато ще приемат Великобритания. След това предстоят контроли със Северна Македония в Скопие. Приятелските мачове са планирани за 5 и 6 юли. 


 За българите предстои и турнир, който ще се състои от 13-и до 15-и в Истанбул. Част от надпреварата ще бъдат още съставите на Турция, Белгия и Чехия. На 13-и българските национали ще срещнат белгийците, а ден по-късно ще играят с чехите, докато на 15-и ще сложат край на своето участие с мач срещу южните ни съседи.


 Шампионатът на Стария континент в Дивизия Б ще се проведе от 21 до 30 юли. Младите „лъвовете“ са в група D, където ще срещнат тимовете на Белгия, Латвия, Португалия и Швейцария.