Мъжкият национален отбор по баскетбол отново ще играе домакински мач в „Арена Ботевград“. Баскетболистите, водени от старши треньора Росен Барчовски, ще посрещнат тима на Португалия в последния си двубой от група F на предварителните квалификации за Европейското първенство през 2025 година на 26 февруари именно в Ботевград.


Градът се превърна в традиционно място за домакинство на представителния тим по баскетбол на страната, но за последно отборът имаше мач там през февруари миналата година (срещу Чехия) заради проблем с хотелското настаняване. 

България проведе последните си три домакинства в Самоков, където националите приеха Литва през юли 2022-а в двубой от квалификациите за Световното първенство, а през август в „Арена Самоков“ се състояха срещите с Кипър и Румъния от пресявките за Евробаскет 2025. 

В официалния сайт на Международната федерация по баскетбол (ФИБА) двубоят България – Португалия вече е заявен за „Арена Ботевград“ на 26 февруари от 18:00 часа. Преди това националите имат още един мач от групата, като на 23 февруари ще гостуват на Румъния в Плоещ. 


Към момента България заема второ място във временното класиране с 3 победи и 1 загуба, а лидер е тимът на Португалия с 4 успеха.