В 23:59 часа на 5 юли изтича срокът, в който заинтересованите строителните фирми могат да подават оферти по обявената от Община Ботевград обществена поръчка с предмет: „Възстановителни и брегоукрепващи работи на р. Касица, с. Трудовец, Община Ботевград".


Обществената поръчка предвижда навременни мерки за изграждане на брегоукрепителни съоръжения и дейности на р. Касица в с. Трудовец. Около 2 км от р. Касица преминава през урбанизираната територия на с. Трудовец, като непосредствено до бреговете й са прилежащата ул. „Христо Ботев“, общински и жилищни имоти. Реката преминава под мостове и елементи на техническата инфраструктура.


Условно строителството е разделена на три етапа:


- ПЪРВИЯТ ЕТАП е от ул. „Цар Освободител” до ул. „Цар Симеон”. Общата дължина на


участъка е 396,33 m.;


- ВТОРИЯТ ЕТАП е от ул. „Цар Освободител” до ул. „Беласица”. Общата дължина на участъка


е 365,49 m.;


- ТРЕТИЯТ ЕТАП е от ул. „Георги Попиванов” до ул. „Цар Симеон”.


Общата дължина на брегоукрепения участък е 653,48 m, а на земния профил, прокопан за евакуиране на водните маси извън територията на с. Трудовец – 36,24.


В трите етапа на изпълнение обществената поръчка включва следните видове работи:


- Подготвителни дейности - изкоп с багер в з.п. на отвал, изсичане на дървета с дебелина до 45 см, изсичане на храсти при деб. на дърветата до 10 см, Изкореняване на храсти при деб. На дърв. до 10 см. Направа на отбивна дига за строителните води. Разваляне на отбивна дига за строителните води и разваляне на рампа с булдозер;


- Земни работи – изкоп с багер в з.п. на транспорт, изкоп ръчен в земни почви с едно прехв. за оформяне на земен профил, тънък изкоп ръчен за оформяне на прагове, Изкоп ръчен в земни почви с едно прехв.за основи на подпорна стена, Транспорт на земни маси до 2км, Доставка и полагане на несортирана баластра, Доставка на трошен камък d=30-65 за дренаж, Разриване и уплътняване на несортирана баластра зад п. стена;


- Стоманобетонови и отводнителни работи - Направа и развал. на кофраж на стени с прави повърхн. за подпорна стена, Направа и разв. на кофраж на стени с прави повърхн.за основи, Водочерпене , Полагане на бетон клас С 20/25 за подпорни стени и облицовка по дъно, Полагане на бетон клас С 20/25 за прагове, Полагане на подложен бетон клас С 8/10


- Грижи за бетона, Ръчно подреден камък върху прясно положен бетон С8/10, Изработка и монтаж на армировка АІ до ф12-средна сложност, Изработка и монтаж на армировка АІ над ф12-средна сложност, Направа и монтаж на метален парапет 29,04 кг/м; Доставка и монтаж на готов елемент подп. Стена, Двукратно измазване на стени с битум и др.


Прогнозната стойност на обществената поръчка е до 2 816 537,60 лева без включен ДДС.


Срокът за изпълнение на строително-монтажни работи по р. Касица ще бъде не по-малко от 180 и не повече от 360 календарни дни.


За още информация - ТУК