УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,


СКЪПИ ГОСТИ,


Днес имам честта и удоволствието да се обърна към всички Вас и да ви поздравя с Празника на нашия град – Петровден. 


На този ден по неповторим начин се преплитат минало и настояще, възрожденският дух, трудолюбието и смелостта на поколения етрополци.


На 12 юли 1927 година, Петровден, нашите предци откриват Паметника на загиналите във войните 1868-1918 г., увековечил имената на онези самоотвержени родолюбци, отдали живота си за род и родина.


Днес ние се гордеем със славната история на Етрополе и с достойните дела на предците ни. Изразявам признателност и уважение към всички тях и към вас - днешните етрополци, които допринасяте за утвърждаването на Етрополе като красив и съвременен български град!


Водени от мисълта, че истинската ценност на един град са неговите жители, аз и моят екип работим отговорно и целеустремено във всички сфери на обществено-икономическия живот, Обновяваме училища и детски градини, подобряваме инфраструктурата. Приоритет в нашата работа е развитието на здравеопазването, образованието, спорта и културата.


Убеден съм, че благодарение на съвместните усилия и инициативност на жителите на Общината и общинското ръководство, на институциите ще постигнем по-добро бъдеще и ще продължим заедно да градим авторитета и доброто име на Община Етрополе.


Нека с достойнство пазим и предаваме на идните поколения традициите и изконните български добродетели, да бъдем единни и мъдри при решаване предизвикателствата на времето, в което живеем.


На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещаното от дедите ни, защото само осъзнатата родова памет гарантира истинския просперитет на нашия град. 


Обичайте Етрополе и го носете като част от себе си, защото Етрополе - това сме всички ние! 


Пожелавам Ви сили, здраве, успех и благополучие!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


ДИМИТЪР ДИМИТРОВ


КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ