Дългоочакваният ремонт на помещенията на Спешна помощ в Ботевград най-после започва. Новината съобщи кметът на общината Иван Гавалюгов в предаването „Събитието на месеца“ по Кабелна телевизия Ботевград. Проектът за ремонт на спешните центрове в страната е от няколко години, но досега по различни причини се отлагаше - обжалване на търгове, неявяване или отстраняване на кандидат-изпълнители, което връщаше поръчките в изходна точка.


Обновяването и разширяването на мрежата от спешни центрове в страната е по-големия проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. В него освен закупуване на близо 400 линейки, беше заложено и модернизиране на сградния фонд в спешните отделения, както и изграждането на нови филиали на спешни центрове. Бюджетът на проекта е за над 163,8 млн. лева.


Ремонтът на помещенията във филиала на Спешна помощ в Ботевград ще се извършва без да се спира работата на екипите, което ще бъде предизвикателство като за медиците и пациентите, така и за строителите.