Дарител е изразил готовност да помогне на местната болница в борбата срещу заразата COVID -19. Конкретната помощ, която ще бъде оказана, е закупуване на нов обдишвател за нуждите МБАЛ и участие в спешния ремонт на стаите в очното отделение, където ще бъдат подготвени десет легла за хоспитализация на пациенти с доказани положителни проби на коронавирус. Ако има по-тежки случаи, то те ще бъдат изолирани в реанимацията на болницата. Това съобщи управителят на МБАЛ Ботевград д-р Пламен Китанов. 


Д-р Китанов съобщи още, че кметът на Ботевград Иван Гавалюгов, както и председателят на Постоянната комисия по здравеопазване в Общинския съвет – д-р Марияна Горгачева, са поискали среща с него, за да обсъдят подготовката на болницата да отговори на нуждите при евентуални случаи на коронавирус на територията на нашата община. Срещата е насрочена за утре. 


“Наясно сме с организацията  за прилагане на алгоритъма за действие при установяване на пациент с положителен резултат за новия коронавирус. Към момента болницата разполага с десет комплекта защитни облекла, с маски и дезинфектанти. Направили сме заявки за допълнителни бройки, сподели още управителят на МБАЛ Ботевград. -Подкрепата в този труден момент е много важна за нас“, подчерта той.