От няколко дни са в ход дейностите по обществената поръчка на Община Ботевград с предмет: „Изпълнение на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) за многофамилна жилищна сграда „Балкан“, находяща се в град Ботевград, бул. „Цар Освободител“ №16, вх. А, Б, В, Г, Д“. 


Както сме информирали, търсенето на изпълнител на обществената поръчка бе обявявано два пъти, но кандидати не се явяваха. Причината за това бе ниската стойност на ремонтните дейности, които са били изчислени и заложени през 2018 г., когато бе изготвен проектът. Изпълнител на ремонтните дейности се намери след споразумение между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Ботевград за индексиране на цените по проекта с до 15%. Това е ботевградската „ДАВИД 2015“ ЕООД.


Жилищната сграда е по-известена като Сариевския блок. Тя се състои от пет входа. Всеки вход има пет надземни жилищни етажа, партер и сутерен, на който са разположени складови помещения. Сградата е въведена в експлоатация през 1976 г.


Финансовите средства се осигуряват по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на град Ботевград – етап 1“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014–2020 г., процедура на подбор BG16RFOP001-2.003 „Енергийна ефективност в периферните райони – 3“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.