Започна изпълнението на дейностите, заложени в обществената поръчка на Община Ботевград с предмет: „Изпълнение на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) за многофамилна жилищна сграда „Освобождение 11“, находяща се в гр. Ботевград, пл. „Освобождение“ №11, вх. А, Б“ по проект: „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в МЖС на територията на град Ботевград – етап 1“.


Жилищната сграда е с девет надземни /8 жилищни етажа и партер/ и подземен сутерен. Построена е през 1967г. Сградата има два входа, по три апартамента на първите седем етажа, а на последния са по два. Общият брой обекти в сградата са 54.


Както сме информирали, търсенето на изпълнител на обществената поръчка бе обявявано два пъти, но кандидати не се явяваха. Причината за това бе ниската стойност на ремонтните дейности, които са били изчислени и заложени през 2018 г., когато бе изготвен проектът. Изпълнител на ремонтните дейности се намери след споразумение между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Ботевград за индексиране на цените по проекта с до 15%. Оферти за участие в подбора на изпълнител на обществената поръчка подадоха две фирми – софийската „АВ БИЛД“ ЕООД и ботевградската „КА ВА СТРОЙ“ ЕООД. На първо място бе класирано местното дружество с ценово предложение от 494 712,93 лева без ДДС.


Финансовите средства се осигуряват по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на град Ботевград – етап 1“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014–2020 г., процедура на подбор BG16RFOP001-2.003 „Енергийна ефективност в периферните райони – 3“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.