На 26.08.2023 г., в района на хижа „Старопланинец“, Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“, организира игра по пейнтбол.


Пейнтбол е състезателен отборен спорт, в който играчите елиминират противниците си, като стрелят по тях със сферични желатинови капсули, пълни с боя. 


Станимир Георгиев от пейнтбол клуб „Paintball.Bg“, първият в България, който започва да организира тази игра, разясни правилата на състезателите. В хода на играта, два отбора се стремят да поразят колкото може повече „врагове“. За поразен противник се смята този, който има по себе си петно от боя, излязъл е извън границите на полето или е нарушил правилата. „Пейнтболите“ или топчетата се разпръскват при удар и оставят цветно петно. Те се изстрелват от нискоенергийни въздушни оръжия, наречени маркери. За да бъдат предпазени от нараняване, играчите получиха специален гащеризон, предпазна маски и ръкавици.


Участниците бяха разделени на четири отбора, като те сами избраха имената им: „Победителите“, „Килърите“, „Младежите“ и „Левски“.


В интересната игра се включи и Ивайло Георгиев, председател на Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“. Преди старта той поздрави всички присъстващи, пожела им успех в състезанието, призова ги за честна игра и им обеща още много вълнуващи преживявания.


Играта премина в много адреналин и емоции. Отбор „Победители“, както подсказва и името, бяха първи, но всъщност победени нямаше, защото всички се забавляваха от сърце в изключително приятелска атмосфера.


JЕКСТ И СНИМКИ:Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“