На 23 август 2023 г. от 17.30 часа в Общинска администрация – Етрополе се проведоха консултациите за Общинска избирателна комисия. 


Консултациите бяха проведени в присъствието на заместник–кмета на Община Етрополе г-жа Станка Димитрова, във връзка с предстоящите на 29 октомври 2023 г. избори за общински съветници и за кметове и на основание Решение № 1962-МИ София, 04.08.2023 г. на Централната избирателна комисия.


На консултациите присъстваха и служители на Общинска администрация – Етрополе: Цветина Чипева- секретар на Община Етрополе, Росина Герасимова – началник-отдел „КАОГ“, Бистра Павлова- юрисконсулт  в Община Етрополе и Иванка Найденова- протоколчик.


От името на Парламентарно представените политически партии и коалиции присъстваха: Венета Гергова – Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Тодор Тодоров и Иван Топалов – Представители на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Петър Савов – Представител на Партия „Възраждане“, Десислава Цветкова – Представител на Партия „ДПС“, Ивайло Георгиев– Представител на Коалиция „БСП за България”, Венцислав Асенов и Таня Тимева - Представител на Партия „Има такъв народ“.


Общинската избирателна комисия в община Етрополе е от 11 членове, като съгласно Решение № 1962-МИ София от 04.08.2023 г. на ЦИК. Местата в ОИК за разпределени, както следва:


- Коалиция  „ГЕРБ-СДС“ – 3;


- Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“-– 3;


- ПП „Възраждане“ – 2


- ПП „ДПС“  – 1;


- Коалиция „БСП за България”-1;


-ПП „Има такъв народ“ – 1.