След изключително драматичен двубой, в който бяха отбелязани осем гола, отборът на Челси успя да отстрани тима на Ливърпул от Шампионската лига и се класира на 1/2-финал в най-престижния европейски клубен турнир. Срещата-реванш от 1/4-финалите между двата тима завърши наравно 4:4.

Двубоят започна спокойно, без видимо превъзходство на един от двата отбора през първите десетинаминути. Още в 13-ата минута обаче "мърсисайдци" имаха добра възможност да открият резултата в своя полза чрез Торес, който нахлу в накзателното поле на "сините" и стреля, но прати топката малко над целта. Веднага дойде и отговорът на домакините, които само 60 секунди по-късно също можеха да се разпишат след опасен изстрел директно от фаул на Франк Лампард, но и тойнямаше нужния късмет.

Така се стигна до 19-ата минута, когато резултатът на "Стамфорд Бридж" най-накрая бе открит, но за съжаление на запалянковците по трибуните, голът бе във вратата на Петер Чех. Фабио Аурелио се зае да изпълни един пряк свободен удар и когато всички очакваха центрирането му, той стреля право към вратата на съперника и се разписа за 0:1.

След още девет минути гостите от града на Бийтълс удвоиха преднината си, след като Бранислав Иванович задържа с ръка Шаби Алонсо в наказателното поле и реферът Луис Медина Канталехо посочи бялата точка. Зад топката застана самия Алонсо, който превърна дузпата в гол за 0:2.

Домакините бяха силно изненадани от случващото се и в последната минута на първата част едва не допуснаха трети гол във вратата си. Дирк Кайт стреля опасно с глава и само блестящата реакция на Петер Чех успя да спаси "сините" от ново попадение. Така Ливърпул се оттегли на почивката с два гола аванс.

След подновяването на играта ситуацията на терена коренно се промени, като възпитаниците на Гус Хидинк заиграха видимо доста по-моивирано. Това даде резултат и само шест минути след почивката те намалиха преднината на гостите. Никола Анелка получи хубав пас и напредна по дяснотокрило след което насочи топката в наказателното поле с намерението да центрира, но вместо в асистент се превърна в голмайстор, тъй като стражът на Ливърпул Хосе Рейна изпусна топката в собствената си врата - 1:2.

Това допълнително вдъхна сили на лондончани и те продължиха да нападат в търсене на втори гол. В 57-ата минута те постигнаха целта си и възстановиха равенството на "Стамфорд Бридж" с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар на Алекс, който записа името си сред голмайсторите - 2:2.

Двете единайсеторки продължиха да нападат, като и Челси и Ливърпул имаха страхотни възможности да отбележат трето попадение. В крайна сметка това съумяха да сторят "сините", които в 76-ата минута обърнаха резултата в своя полза. Перфектна атака на домакините разпиля отбраната на "мърсисайдци" и Дрогба асистира на Франк Лампард, който отбеляза за 3:2.

И когато всички си мислеха, че вече всичко свърши, стана ясно, че Ливърпул не е казал последната си дума. В 81-ата минута бразилецът Лукас стреля от дъгата пред наказателното поле, топката се отби в тялото на Микаел Есиен и влетя във вратата на Челси - 3:3. Само две минути по-късно Дирк Кайт отново даде преднна на своя тим и върна надеждите на съотборниците си с попадение с глава за 3:4.

Драмата на "Стамфорд Бридж" бе пълна и в този момент никой не би се наел да прогнозира кой от двата отбора ще се класир за следващата фаза в надпреварата. Една минута преди края на редовното време обаче Франк Лампард се превърна в герой за своя отбор, като вкара втория си гол в мача и се стигна до ново равенство - 4:4. До края на мача повече попадения не паднаха и така след 90-минутен голов спектакъл Челси се класира за 1/2-финалите в Шампионската лига.