В София на 8 октомври се проведе детски шахматен турнир “КУПА АН ПАСАН". Седемдесет и шест деца на възраст от 8 до 14 години мериха сили в дисциплината ускорен шах. Времето за мислене - по 15 минути на човек плюс 10 секунди добавено време на ход. Домакин и организатор на проявата бе столичния шахматен клуб ,,Ан Пасан".


Надпреварата премина в седем кръга. Турнирът, макар и за деца, бе важен за градиране и международен рейтинг - ЕЛО. 


Шахматен клуб “Балканъ" също взе участие в престижната проява. Треньорът Галин Иванов водеше група от трима участници - Симеон Владимиров и Едоардо Узунов, при момчетата до 12 год., и Богдана Дикова при момичета до 14 год. Многократният медалист и носител на златен медал от последния турнир - Симеон Владимиров този път нямаше ден. Беше видимо изморен, не можа да покаже и половината от това, което може. Той завърши надпреварата с 2,5 точки и се класира във втората половина в таблицата с крайното класиране. Това сподели треньорът Галин Иванов. Според него няма повод за притеснение, тъй като всеки състезател има слаби моменти, а това е първият на Симеон, в който той не печели медал. 


За сметка на това пък чудесно се представиха другите двама представители на ботевградския шахматен клуб. Едоардо участва за втори път в официален турнир и постигна резултат от 3,5 точки, с който спечели 7-о място при 12-годишните в силна конкуренция. 


Богдана Дикова направи също впечатляващо представяне, печелейки сребърен медал в категория момичета до 14 години. Тя също получи 3,5 точки, колкото една от основните и конкурентки от отбора на ШК “Плевен 21", но с по-добър коефициент. Плевенчанката получи бронзов медал. Шампионка стана Йоана Кръстева от “Елит" - София с 4,5 точки.