Завърши най-мащабното кикбокс събитие в България - Plovdiv Open 2022. В него взеха участие рекордните 847 участници от 19 клуба. Те се бориха на седем игрални полета. Надпреварата се проведе в зала „Сила“ на 16 и 17 април. Организатори на събитието бяха пловдивският Бултрас Файт Клуб и софийският Спортен Клуб Стар Тийм.


Турнирът в Пловдив включваше дисциплините на татами - пойнтфатинг, лайт контакт и киклайт контакт. 


На Plovdiv Open 2022 участваха и три чуждестранни клуба. Унгарските Debreczeni Team и Kiraly Team, както и босненският K.B.V. Kobra. 


Ботевградският клуб „Балкан Файтърс“ взе участие с четирима състезатели. Те завоюваха общо 7 медала и три индивидуални купи.


3 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал 


Цветелина Георгиева в категория до 60 кг. без никаква конкуренция стигна до финалите и показа брилянтна игра – 


Лайт Контакт 1-во място


Киклайт контакт 1-во място.


Павел Василев в категория (+94кг.) при мъжете, стигна до почетното първо място в стил Киклайт контакт.


Моника Богданова в категория до 55кг. при девойките стигна до финал в стил лайт контакт, но малко не и достигна да пребори състезателка от един от най-силните клубове в страната „STAR TEAM“. Така в този стил стигна до 2-ро място, На киклайт контакт Моника зае 3-тото място.


Любка Петрова при жените до 65кг. направи своя дебют в двата стила. На Киклайт и на лайт контакт тя спечели сребърни медали.


Председател и треньор на клуба е Габриел Витков, който до скоро беше активен състезател по Таекуон-до ITF. Той е студен трети курс в НСА „Васил Левски“, специалност треньор по Бокс и Кикбокс.


В момента в клуба тренират 29 човека. Картотекирани са 14 състезатели.


„Балкан Файтърс“ е създаден едва преди половин година, но набира скорост  с развитието си ,като предоставя възможност на всички желаещи да практикуват този популярен напоследък спорт.