Успешно завърши традиционният ученически конкурс „Мисия Будител”, в който се включиха много участници от целия регион. Инициативата е на Областната управа. На страницата й в интернет са обявени имената на победителите в поредното издание на надпреварата. От публикацията е видно, че в категория “Есе“, възрастова група V - VII клас, трето място си поделят Кристиян Христов – ученик в VII клас на ОУ “Н. Й. Вапцаров“ и Радоцвета Иванова - от V клас на ОУ Васил Левски – Правец. На второ място са класирани Теодора Минева и Теодор Иванов от Самоков. Първото място е за Ивона Кирилова от Елин Пелин и Стефан Ризов от Драгоман. 


В същата категория, втора възрастова група, специалната награда отива при Миряна Апостолова – ученичка от ПГ “Велизар Пеев“, Своге. На трето място в тази възрастова група са Каролин-Ивет Василева и Стефан Коцев, на второ – Даниела Янакиева и Цветан Ценев. Първо място заемат Маринела Маринова и Виктория Иванова. Всички класирани участници са възпитаници на ПГ “Велизар Пеев“, Своге. Училището е с най-много участници в конкурса “Мисия Будител“, категория “Есе“.


Право на участие в категория “Рисунка“ имат ученици от първи до четвърти клас. На първо място е Златина Йорданова – ученичка в СУ “Христо Ясенов“ – Етрополе, на второ – Ивяна Иванова – ОУ “Н. Й. Вапцаров“ и на трето – Габриела Стаменова и Максим Истилиянов, и двама са от Самоков. 


Наградата “Съвременен прочит на будителите“ отива при Махаела Божинова – ОУ “Васил Левски“ – Правец.


ОУ Н. Й. Вапцаров“ и ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ са сред четирите училища с най-много участници в конкурса “Мисия Будител“, категория “Рисунка“, съответно 93 и 33.


Областният управител Юлиян Леков изрази радостта си, че и тази година училищата в Софийска област - учителите и техните ученици, проявиха голям интерес към темите и се включиха в традиционния конкурс „Мисия Будител“. “Поздравявам всички участници в конкурса, както и техните преподаватели. Вярвам, че всеки ред, който са написали, и всяка рисунка, която са нарисували, са събудили националното чувство в тях”, каза той в обръщението си към учителите и учениците, включили се в конкурса.