Футболният отбор на Балкан продължава със силните си изяви като гост. Днес в мач от 16 кръг на Югозападната трета лига той спечели в Сливница срещу местния Сливнишки герой с 3-1.


Балканци вкараха гол още в 3-та минута, тогава бе отсъдена дузпа в негова полза за игра с ръка на футболист на домакините. Точен от бялата точка за 0-1 бе Павел Петков.  След това дойде ред на нападателя Николай Миков. В 23-та минута той се възползва по прекрасен начин от подаване на Павел Петков и отбеляза красив гол с глава, с който Балкан поведе с 2-0. До края на първото полувреме домакините от Сливнишки герой успяха да върнат едно попадение чрез Александър Александров в 35-та минута.


През второто продължиха силните изяви на тима на Балкан. В 70-та минута Николай Миков вкара втория си гол в срещата, която завърши при резултат 3-1 за Балкан. Той пое топката зад центъра и до решаващия му удар никой от домакините не можа да го спре. Ники Миков бе на прага и на хеттрик, но вратарят в последния момент отклони топката.


Във временното класиране Балкан отново е на трето място с 29 точки.  Има и мач по-малко. Отложената среща, в която гостува на Пирин Разлог, е в сряда, 8 ноември.