30-годишен мъж е намерен мъртъв на втория етаж в неизползваемия корпус на МБАЛ Ботевград. Огледът на мястото продължава с часове. 


Мъжът се казва Дани. Това каза пред наш репортер неговият брат Иван Георгиев, който е от Ботевград, но живее в Литаково. Той сподели, че полицейски служител му показал снимка, на която се вижда, че трупът е обезобразен.


Иван Георгиев няма подозрения кой може да стои зад това деяние, но силно се надява полицията да си свърши работата, разкривайки извършителя.


 “Преди години на Автогарата в Ботевград баща ми беше пребит до смърт. До ден днешен няма заловени, няма осъдени за това престъпление. Дано случаят с брат ми не приключи по същия начин“, сподели още той.


Иван Георгиев работи в местна дърводобивна фирма и е бил уведомен преди обед от шефа си, че брат му е открит мъртъв в неизползваемия корпус на болницата. 


“Брат ми е моята болна тема. Той имаше здравословни проблеми, пиеше. Многократно се опитвах да му помогна. Лежа известно време в клиника. След като излезе оттам, всичко беше наред, но за кратко. Отново попадна в лоша среда и стана жертва на пороците. Чувствам се виновен, че не успях да го отклоня от лошия път“, сподели през сълзи Иван Георгиев. За себе си казва: “Семеен съм, имам три деца, които ходят на училище. Изкарвам си прехраната по честен път, с много работа, защото имам кауза – а тя e собствен дом за семейството ми.“.


Трупът ще бъде откаран в Съдебна медицина за аутопсия.


От години неизползваемият корпус на болницата се е превърнал в свърталище на бездомници, наркомани и алкохолици. Съжителството им там може да се окаже с фатални последици за всеки един от тях, доказателство е именно този случай. Не е безопасно и за хора, които минават оттам през тъмната част на деня. Затова са наложителни спешни мерки за ограничаване достъпа до сградата.